Airport

Vancouver Airport is gelegen op Sea Island. Ze bevindt zich dan ook tussen Vancouver en Richmond. Het vliegveld is hierdoor gelegen ten zuiden van de stad Vancouver en kan worden bereikt door middel van de Grant McConachie Way. De luchthaven van Vancouver mag zich met gepaste trots de grootste noemen van heel West-Canada. Ze is ook niet alleen maar populair bij toeristen, maar zeker ook bij zakelijke reizigers. Het prachtige Vancouver Island kan je bijvoorbeeld terugvinden in de directe omgeving van de luchthaven. Dit geldt overigens ook voor de grens met de Verenigde Staten. Het centrum van de stad Vancouver is eenvoudig te bereiken met niet alleen een taxi, maar ook met de metro.

Vliegen op Vancouver Airport

Zowel voor Belgen als voor Nederlanders die willen vliegen op Vancouver Airport geldt dat zij er rekening mee moeten houden dat ze voor vertrek een eTA dienen aan te vragen. Het gaat hierbij om de officiële reistoestemming die is vereist voor een bezoek aan Canada. Je moet er rekening mee houden dat het aanvragen van deze reistoestemming jouw eigen verantwoordelijkheid is. Je kan er voor kiezen om deze aanvraag op verschillende manieren te doen. In eerste instantie kan dit rechtstreeks via de Canadese overheid. In dat geval moet je er wel rekening mee houden dat er uitsluitend kan worden betaald met creditcard. Er zijn gelukkig ook verschillende Belgische en Nederlandse partijen terug te vinden die deze aanvraag voor jou kunnen regelen en waarbij je op een andere manier kan betalen.

Hoeveel terminals telt de luchthaven van Vancouver?

Voor de luchthaven van Vancouver geldt dat ze beschikt over drie verschillende terminals. Het gaat hierbij niet alleen om de Domestic Terminal, maar ook om de International Terminal evenals om de South Terminal. Voor de Domestic en de International terminals geldt dat ze zich onder hetzelfde dak bevinden. Dit heeft er ook voor gezorgd dat er naar wordt verwezen als zijnde de Main Terminal. Deze terminal is verdeeld in drie zones. Vluchten die worden uitgevoerd naar andere bestemmingen binnen Canada zelf vertrekken vanaf de gates A, B en C. De vluchten die worden uitgevoerd naar de Verenigde Staten vertrekken dan weer vanaf gate E. Voor de vluchten die vanaf de luchthaven van Vancouver naar internationale bestemmingen worden uitgevoerd geldt dat ze vertrekken vanaf gate D.

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen naar het vliegveld van Vancouver?

De populariteit van Vancouver als bestemming heeft er voor gezorgd dat er op vandaag heel wat meer luchtvaartmaatschappijen naar deze bestemming in Canada vliegen in vergelijking met vroeger. Enkele luchtvaartmaatschappijen waar je dan ook een beroep op kan doen zijn:

  • KLM;
  • Air Canada;
  • Lufthansa;

Je dient er wel rekening mee te houden dat voor het merendeel van de vluchten vanuit België en Nederland geldt dat ze worden uitgevoerd met een tussenlanding. Dit betekent dat de totale reistijd toch al snel ergens rond de 12 à 13 uur zal komen te liggen.

Aankomsttijden Vancouver Airport controleren

Ben je benieuwd wanneer een bepaalde vlucht zal aankomen op Vancouver Airport? In dat geval kan je daarvoor terecht op de officiële website van de luchthaven. Daar worden alle actuele aankomsttijden op weergegeven. Het spreekt verder voor zich dat je er ook voor kan kiezen om de aankomsttijden in het oog te houden bij de luchtvaartmaatschappij waarmee je vlieg of waar de mensen die je kent mee vliegen. Ook op hun website worden immers vaak de actuele aankomsttijden aangegeven.