Bezienswaardigheden

Vancouver staat algemeen bekend als één van de meest toeristische steden van Canada. Iedereen die er al eens aan heeft gedacht om dit land te bezoeken zal dan ook een bezoek aan Vancouver overwogen hebben. Deze stad is gelegen in de provincie Brits-Columbia en staat onder meer bekend omwille van haar milde klimaat. Zowel bij een rondreis van Oost- naar West-Canada of omgekeerd is deze stad altijd het begin- of eindpunt. Is jouw interesse ook gewekt en zou je graag kennis willen maken met de beste bezienswaardigheden en hoogtepunten die Vancouver voor jou in petto heeft? Lees dan vooral snel verder!

De Capilano Suspension Bridge

We starten deze lijst met misschien wel meteen de bekendste en tevens ook mooiste attractie die Vancouver te bieden heeft. De Capilano Suspension Bridge is een prachtige hangbrug die is gemaakt van hout en is terug te vinden boven de Capilano rivier. Ze beschikt over een lengte van 136 meter en biedt je een werkelijk fantastisch uitzicht op de omliggende natuur. Bovendien kan je een bezoek aan deze loopbrug combineren met het ontdekken van het nabijgelegen Capilano River Regional Park. Dit park heeft nog meer bruggen. Onder hen zelfs verschillende die op bepaalde plaatsen over rotsformaties lopen. Het is mogelijk om hier tal van verschillende begeleide wandelingen te maken die je onder meer langs een heus totempalen park zullen meevoeren. Verschillende van deze tours zijn te boeken bij GetYourGuide!

De oude historische binnenstad ‘Gastown’

Veel mensen weten het misschien niet, maar Vancouver beschikt over een oude, historische binnenstad. Deze binnenstad werd vernoemd naar de zeeman met de naam ‘Cassy Jack Deighton’. Hij arriveerde er in het jaar 1867. In geen tijd groeide dit gedeelte van de stad Vancouver uit tot bruisend handelscentrum. Ook vandaag de dag is dit gedeelte van de stad nog steeds erg hip en trendy. Je vindt er dan ook menig aantal gezellige restaurants en andere horecagelegenheden terug. Onder meer het bezoeken van de oude stoomklok die zich op de hoek bevindt van Cambie en Water Street is een aanrader.

Stanley Park

Eén van de bekendste en tevens ook populairste parken van heel Canada is terug te vinden in Vancouver. We hebben het dan uiteraard om Stanley Park. Dit prachtige natuurgebied verkreeg in het jaar 1888 de status van stadspark. Elk jaar opnieuw wordt dit park bezocht door niet minder dan acht miljoen mensen. Niet alleen toeristen vinden het geweldig om hier te vertoeven, dat geldt zeker ook voor de inwoners van Vancouver. Zij gebruiken dit park niet alleen om er te komen ontspannen, maar ook om er in te sporten. Onder meer het Vancouver Aquarium is terug te vinden in dit park. Ook bij een bezoek aan deze locatie geldt dus dat het mogelijk is om twee bezienswaardigheden in één klap te bezoeken.

Granville Island

Heel wat mensen houden er van om tijdens hun vakantie een markt te bezoeken. Voor deze mensen is één van de topattracties van Vancouver (en omgeving) wellicht het zogenaamde Granville Island. Op dit schiereiland is de grootste openbare markt van heel Vancouver terug te vinden… en dat wil wat zeggen. Je treft hier een groot aantal winkeltjes evenals kraampjes aan die voornamelijk handgemaakte artikelen verkopen. Heel wat van de lokale producten van Vancouver worden hier verhandeld. Zeker de moeite waard om even een bezoekje aan te brengen en de sfeer op te snuiven!

De Chinatown van Vancouver

Heel wat verschillende grootsteden in de wereld beschikken over een Chinatown gedeelte. Samen met deze van New York en San-Francisco behoort deze van Vancouver tot de grootste van Noord-Amerika. In principe kan je dit Chinatown gedeelte terugvinden tussen Gore Avenue en Abbott Street. De belangrijkste straten die deel uitmaken van deze boeiende wijk van Vancouver zijn Pender en Keefer Street. Sowieso staat Vancouver er om bekend een ongelofelijk groot aantal Aziatische inwoners te hebben. Dat blijkt ook niet in het minst uit de aanwezigheid van de vele zaken die sushi verkopen en restaurants die de Thaise keuken aanbieden. Vergeet ook zeker niet om een bezoek te brengen aan de Dr Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden. Deze bevindt zich aan Carrall Street en is beslist ook één van de beste bezienswaardigheden van Vancouver.

Vancouver Island

Wie Vancouver zegt denkt wellicht ook aan Vancouver Island. Dit is misschien wel één van de meest onherbergzame stukken natuur die de wereld op vandaag nog kent. Dit gebied op de grens met de Verenigde Staten bestaat voor een groot deel dan ook uit niets anders dan wildernis. Nu ja, niets anders… dit is één van de beste locaties ter wereld om in het wild niet alleen zwarte beren te ontmoeten, maar ook verschillende soorten walvissen. Volgens menig aantal mensen die een bezoek brengen aan Vancouver Island is dit één van de mooiste plaatsen die ze ooit hebben bezocht. Het spreekt dan ook voor zich dat ze zeker en vast niet op jouw planning mag ontbreken!

De musea van Vancouver

Tot slot herbergt Vancouver nog enkele fantastische musea waar de cultuurliefhebber zijn of haar hart in kan ophalen. In eerste instantie is er bijvoorbeeld de Vancouver Art Gallery. Dit is beslist één van de meest gerenommeerde musea voor kunstliefhebbers. Je treft hier een vaste, indrukwekkende collectie aan bestaande uit zomaar 10.000 in het bijzonder hedendaagse kunstobjecten. Door deze permanente collectie behoort dit museum tot één van de grootste en tevens ook belangrijkste van heel Canada. Niet voor niets heeft deze prachtige bezienswaardigheid een oppervlakte van 40.000 vierkante meter.

Een ander museum dat je zeker niet over het hoofd mag zien tijdens een vakantie in Vancouver is het Vancouver Maritime Museum. Dit scheepvaartmuseum laat je kennismaken met de geschiedenis van de Pacific Coast. Het absolute pronkstuk van de collectie die je hier terug kan vinden is uiteraard het historische schip ‘St. Roch’. Bijzonder is ook dat je dit schip gedeeltelijk kan betreden. Heb je nog een beetje tijd over en wil je graag nog een extra museum bezoeken? Dan kan je nog een bezoek aan het Antropologisch Museum overwegen. In ieder geval, er zijn zeker voor iedereen voldoende bezienswaardigheden in Vancouver terug te vinden om te ontdekken!