Gastown

Van Vancouver is bekend dat ze over menig aantal historische wijken beschikt. De oudste van deze historische wijken luistert naar de naam ‘Gastown’. Deze wijk begon ooit met één enkele taverne die werd geopend door John ‘Gassy Jack’ Deighton. Het is opvallend dat de plaats in geen tijd is uitgegroeid tot een belangrijke locatie aan de westkust van Canada. In het jaar 1886 werd ze uiteindelijk ook een onderdeel van Vancouver. Op vandaag is Gastown één van de populairste en meest toeristische wijken van deze Canadese grootstad. Je treft er dan ook een zeer leuke mix aan van gebouwen die in de meest uiteenlopende stijlen zijn opgetrokken. Ben jij ook van plan om tijdens je vakantie in Vancouver een bezoek te brengen aan Gastown? Hou dan zeker de onderstaande informatie in je achterhoofd!

Een ongelofelijk veelzijdige wijk in Vancouver

We vertellen je niets nieuws wanneer we zeggen dat Gastown sterk heeft geprofiteerd van het uitgebreide renovatieplan dat er voor is opgezet. Ook de toestroom van heel wat nieuwe bewoners heeft er voor gezorgd dat Gastown op vandaag is uitgegroeid tot een combinatie van enerzijds het oude stadsdeel en anderzijds moderne, stedelijke elegantie. Deze bijzondere combinatie heeft er voor gezorgd dat ze niet alleen bij inwoners van Vancouver, maar ook zeker bij toeristen is uitgegroeid tot een absoluut zeer uitnodigende locatie om te vertoeven.

Een uitgebreide mix aan bars en restaurants

De originele gebouwen die verspreid over Gastown in Vancouver zijn terug te vinden zijn op vandaag zo goed als allemaal bars en restaurants geworden. Dit heeft er voor gezorgd dat je hier niet alleen kan rekenen op een lekkere, maar ook op een zeer diverse maaltijd (met bijbehorende dranken). Je treft hier niet alleen Canadese restaurants en bars aan, maar ook zaken die bijvoorbeeld Italiaanse of Franse maaltijden aanbieden. Ben jij eerder een grote fan van de Aziatische keuken? Ook in dat geval kan je hier met zekerheid meer dan voldoende mogelijkheden terugvinden om een keuze uit te maken. Wie dus met andere woorden houdt van een lekkere en veelzijdige keuken is hier zeker aan het juiste adres!

Andere hoogtepunten om te ontdekken in Gastown in Vancouver

Het is sowieso de moeite waard om even de tijd te nemen om gewoon door deze historische wijk te wandelen. Op het ogenblik dat je dat gaat doen zal je kunnen vaststellen dat er hier heel wat te ontdekken valt. Eén van de bekendste en daardoor ook belangrijkste bezienswaardigheden is ongetwijfeld de stoomklok die je hier aan kan treffen. Deze bevindt zich op de kruising van Cambie Street en Water Street. De stoomklok fluit elk kwartier en wordt aangedreven door waterdamp. Ondanks het feit dat de klok over een sterke historische uitstraling beschikt dateert ze toch van het jaar 1977. Deze klok is de eerste van deze soort die er bestaat.

In de omgeving van Gastown zijn verschillende hotelwijken terug te vinden. Van hieruit is het eenvoudig mogelijk om te voet Gastown te gaan ontdekken. Je hoeft hiervoor dus zeker niet verplicht het openbaar vervoer te nemen. Sowieso is het een absolute aanrader om een fijne wandeling doorheen deze historische wijk in Vancouver te maken.