Granville Island

Het is opmerkelijk wat een evolutie Granville Island door de jaren heen heeft doorgemaakt. Granville Island is een klein schiereiland dat zich bevindt tegenover downtown Vancouver. Ze is gelegen onder de Granville Street Bridge. Dat dit schiereiland op vandaag kan rekenen op zo’n grote (toeristische) interesse is opvallend. In het verleden was ze namelijk niets meer of minder dan een industriegebied. Tegenwoordig is het ze zowel op commercieel als op toeristisch vlak echter een uiterst populaire buurt. Je treft hier dan ook niet alleen een groot aantal galerijen, maar ook theaters, winkels evenals restaurants aan.

Wat te doen op Granville Island?

Zoals reeds aangegeven hierboven is het opvallend hoe dit schiereiland door de jaren heen is geëvolueerd. In het verleden maakte zware industrie nog deel uit van het dagelijkse beeld hier, maar op vandaag is dat wel even anders. In eerste instantie brengen veel mensen een bezoek aan deze plaats omdat ze graag willen vertoeven in één van de verschillende theaters die hier zijn terug te vinden. Bekende theaters waar je hier een bezoek aan kan brengen zijn met name de Arts Clubs, Theatre, Waterfront evenals de New Revue Stage.

In de buurt van de bovenstaande theaters is ook de Granville Island-brouwerij terug te vinden. Deze brouwerij is onder meer uniek omdat je er in kan deelnemen aan een heuse bierproef-tour. Een absolute aanrader om te doen hier is ook een ritje maken op de zogenaamde Downtown Historic Railway. Het gaat hierbij om een historische spoorweg welke in het verleden deel uitmaakte van het tramnetwerk van de stad Vancouver. Op vandaag is dat uiteraard niet langer het geval.

Granville Island bezoeken met een tour

Je kan er uiteraard op verschillende manieren voor kiezen om een bezoek te brengen aan Granville Island in Vancouver. In eerste instantie is het dan ook mogelijk om dit gewoon op eigen houtje te doen. Een alternatief waarover je beschikt is om een tour te boeken. Verschillende tours die in Vancouver worden aangeboden laten je eveneens kennismaken met de sterke troeven waar dit schiereiland over beschikt. Via de website GetYourGuide kan je voor afreizen ook eenvoudig een fietstour boeken waarbij je eveneens dit schiereiland aan zal doen. Het boeken van een dergelijke tour kan erg interessant zijn en zorgt er voor dat je niet alleen Granville Island, maar ook tal van andere bezienswaardigheden in de buurt zal ontdekken.

Neem je tijd om Granville Island in Vancouver te ontdekken

Ondanks het feit dat Granville Island in het verleden een sterk op industrie gebaseerd schiereiland was is dat op vandaag niet langer het geval. Tegenwoordig is het dan ook zo dat Granville Island barst van de leuke plaatsen om te vertoeven. Dit niet alleen voor de locals, maar zeker ook voor toeristen. Haar unieke karakter uit het verleden is nog altijd tastbaar aanwezig, maar vormt een schril contrast met hetgeen je hier op vandaag allemaal kan ontdekken. In ieder geval, wil je graag deze boeiende locatie tot in de kleinste puntjes kunnen gaan ontdekken? Dan is het zeker de moeite waard om hier even voldoende tijd voor te voorzien.