Stanley Park

Stanley Park is een behoorlijk indrukwekkend stadspark dat zich bevindt in Vancouver. Het park is met haar 404,9 hectare behoorlijk groot te noemen. Het was in het jaar 1886 dat de toenmalige stadsraad in Vancouver de keuze maakte om het natuurgebied open te stellen voor het publiek en er aldus een park van te maken. De uiteindelijke opening van het park zou wel nog zo’n twee jaar op zich laten wachten. Het was dan ook Frederick Arthur Stanley die het park mocht openen. Zoals je nu wellicht al vermoedt is het park ook naar hem vernoemd. Vandaag de dag is dit één van de belangrijkste en tevens ook meest toeristische plaatsen om te vertoeven in Vancouver. Niet voor niets krijgt Stanley Park jaarlijks dan ook ruim acht miljoen bezoekers over de vloer.

Een bezoek brengen aan Stanley Park in Vancouver

Vergis je niet, wanneer je Stanley Park in Vancouver gaat bezoeken zal je kunnen vaststellen dat er ongelofelijk veel te beleven valt. Niet alleen mensen die houden van wandelen komen hier aan hun trekken, dat geldt ook voor zij die bijvoorbeeld graag leuke dingen bezoeken. Een absolute aanrader is bijvoorbeeld om even de totempalen te gaan ontdekken die in het noordwesten van het park staan opgesteld. Het wordt aan de meeste mensen die het park ten gronde willen ontdekken sowieso aangeraden om een fiets te huren. Dat heeft niet alleen te maken met het omvangrijke karakter van het park, maar ook met de afstand die je vaak reeds aflegt vanaf je accommodatie naar Stanley Park.

In de praktijk kan er worden vastgesteld dat Stanley Park nog eens ongeveer 10 procent groter is in vergelijking met Central Park in New York. Dit zorgt er voor dat je voor een wandeling al snel een stevige 15 à 20 kilometer in de benen kan hebben. Op zich is dat niet zo erg, maar een dergelijke afstand zal bij veel mensen ongetwijfeld stevig in de benen gaan zitten. Gelukkig zijn er verspreid over Stanley Park wel verschillende horecazaken terug te vinden. Ook toiletten zijn er overigens aanwezig. Wil je graag een leuk plattegrondje gebruiken om al het moois van Stanley Park te gaan ontdekken? Dan kan je deze verkrijgen in de informatiekiosk die zich in het park bevindt.

Tip! Ga fietsen over de False Creek Seawall!

Enkele van de meest bekende en tevens ook meest populaire routes om in Vancouver te volgen is de zogenaamde False Creek Seawall. Deze lange dijk beschikt over een lengte van zo’n slordige 9 kilometer en loopt om het park heen. Ze wordt in de praktijk vooral gebruikt door wandelaars, door mensen die fietsen en door skaters. Wanneer ook jij graag op een actieve manier een mooi deel van Vancouver wil ontdekken is over deze dijk fietsen of wandelen absoluut een aanrader te noemen!

Excursies boeken in Stanley Park in Vancouver

Dat Stanley Park in de praktijk één van de populairste locaties is in Vancouver om te bezoeken blijkt ook uit het aanbod aan excursies die naar deze plaats worden ondernomen. Via GetYourGuide is het bijvoorbeeld mogelijk om enkele uitstekende excursies te ondernemen. Een echte aanrader op dit vlak is ongetwijfeld de fietstocht die kan worden ondernomen door Stanley Park. Er is echter meer. Ook de ‘The Dark Secrets of Stanley Park’ tour is een absolute aanrader voor iedereen die een bezoek brengt aan deze locatie en meer te weten wil komen over haar donkere geheimen.