Vancouver Island


Vancouver Island is gelegen in het westen van Canada. Deze regio bestaat voor het grootste deel nog steeds uit wildernis. Vancouver Island staat er om bekend één van de beste regio’s te zijn in de wereld om walvissen in het wild te spotten. Je treft hier bovendien ook zwarte beren aan evenals tal van andere bijzondere, zeldzame dieren. Deze regio is eigenlijk alles waar Canada voor staat. Ben jij ook van plan om een bezoek te brengen aan Vancouver Island, maar wil je graag in eerste instantie ontdekken wat dit gebied allemaal voor jou in petto heeft? Je ontdekt er alles over hier op deze pagina!

Op bezoek op Vancouver Island

Vancouver Island is een uitstekende locatie voor mensen die houden van fauna en flora. In deze regio is het mogelijk om tal van verschillende excursies te ondernemen. In het bijzonder richten heel wat van deze excursies zich op het ontdekken van de wilde dieren die hier hun natuurlijke habitat hebben. Ben jij iemand die er meer van houdt om gewoon zelf op ontdekking te gaan? Dan behoort ook dat uiteraard tot de mogelijkheden. Je kan in dit gebied niet alleen naar hartenlust wandelen, maar ook fietsen. Bovendien heb je zelfs nog de mogelijkheid om hier een leuke kampeervakantie te beleven.

Vancouver Island staat er om bekend de plaats te zijn waar de wereldbekende en imposante Rocky Mountains de zee ontmoeten. Dit gebied vormt de thuisbasis van menig aantal opvallende dieren. Het gaat hierbij niet alleen om walvissen en zwarte beren zoals eerder aangegeven, maar ook om orka’s evenals om bruine beren en zeearenden. Naast dit gegeven kan het gebied ook niet om haar Indiaanse verleden heen. Tot op de dag van vandaag is dit iets wat nog steeds in de bossen sluimert die hier zijn terug te vinden.

Een 450 kilometer land eiland

Vancouver Island is terug te vinden op de grens van Canada met de Verenigde Staten. Het eiland beschikt over een lengte van 450 kilometer en kenmerkt zich onder meer door de aanwezigheid van een gebergte in het midden van het eiland. De hoogste toppen van dit gebergte kleuren niet zelden wit terwijl je hier kennis kan maken met uitgestrekte bossen evenals prachtige meren. De bossen waar je hier een wandeling door kan maken tellen bomen die niet zelden over een hoogte beschikken tot maar liefst 100 meter (en meer).

Een rondreis maken op Vancouver Island

Vancouver Island wordt door heel wat mensen die het hebben bezocht bestempeld als één van de mooiste regio’s van Canada. Dit zorgt er voor dat iedereen dit gebied tijdens een vakantie in Canada eigenlijk moet gaan ontdekken. Wanneer je dat doet zal je kunnen vaststellen dat je hier een behoorlijk aantal prachtige bezienswaardigheden en locaties kan ontdekken. Enkele absolute aanraders om te ontdekken hebben wij alvast hieronder voor je op een rijtje gezet.

1.) Strathcona Provincial Park

Op Vancouver Island zijn tal van verschillende parken terug te vinden. Eén van deze parken luistert naar de naam Strathcona Provincial Park. Dit is het grootste park van het eiland welke ook meteen de hoogste toppen herbergt. In het park kan je onder meer de hoogste waterval van Canada terugvinden. Het gaat hierbij om de Delta Falls die een indrukwekkende hoogte hebben van zomaar even 440 meter. Daarnaast tref je hier ook de 2.200 meter hoge Golden Hinde aan evenals een oneindig ogend netwerk bestaande uit de meest prachtige wandelpaden. Ondanks het feit dat je hier ook uitstekende kampeerplaatsen terug kan vinden moet het gezegd dat dit park voor het grootste deel toch gewoon bestaat uit puur natuur. Absoluut een aanrader om te ontdekken!

2.) Het Pacific Rim National Park

Kan je er maar niet genoeg van krijgen om eilanden te bezoeken tijdens je vakantie in Canada? Dan moet je zeker ook even halt houden bij het Pacific National Park. Dit park bestaat uit drie delen, namelijk:

  1. De Broken Group Islands;
  2. De West Coast Trail;
  3. Long Beach;

Voor de Broken Group Islands geldt dat het eigenlijk een archipel is bestaande uit honderd eilanden. De West Coast Trail beschikt over een lengte van 77 kilometer die dwars doorheen de wildernis loopt. Voor Long Beach geldt dat het een strand is met een lengte van een mooie 20 kilometer.

3.) Tofino

In de maanden maart en april kan je in Tofino de grootste walvismigratie ter wereld meemaken. Er worden speciale excursies ingelegd zodat je deze unieke gebeurtenis zelf kan meemaken. Dat is echter niet alles. Wanneer de warmere maanden van het jaar zijn aangebroken kan je hier ook fantastisch surfen en zal je kunnen vaststellen dat dit één van de absolute top uitvalsbasissen is voor backpackers. Verschillende gespecialiseerde magazines hebben Tofino door de jaren heen in ieder geval uitgeroepen tot de beste surfspot van Noord-Amerika. Ook de aanwezigheid van menig aantal uitstekende spa’s evenals culturele festivals heeft er voor gezorgd dat deze plaats op vandaag meer dan ooit op de kaart staat. Een bezoek brengen aan Tofino mag dan ook zeker niet op je planning ontbreken.

3 niet te missen Vancouver Island tips

De bovenstaande tekst heeft ongetwijfeld reeds duidelijk gemaakt dat we behoorlijk enthousiast zijn over de mogelijkheden die Vancouver Island voor haar bezoekers in petto heeft. Om deze pagina af te ronden hebben we dan ook nog drie interessante tips voor jou op een rijtje gezet die je bij voorkeur niet zal willen missen tijdens je bezoek aan dit prachtige eiland.

  1. De beste plaatsen op Vancouver Island om een excursie te boeken zijn Tofino en Uclulet. Onder meer via GetYourGuide zijn er menig aantal uitstekende excursies te boeken om onder meer walvissen te gaan spotten. Let op, reserveer je tour tijdig. In het bijzonder tijdens het hoogseizoen kan het hier zeer druk zijn. Voor verschillende tours geldt bovendien dat er slechts een gelimiteerd aantal mensen aan kunnen deelnemen.

  2. De hoofdstad Victoria bezoeken is een absolute must wanneer je op Vancouver Island vertoeft. Dit is wellicht ook meteen de meest toeristische plaats. De stad is gelegen in het zuidoosten van het eiland en doet stevig denken aan het Engeland van vandaag. Dit is natuurlijk voornamelijk het gevolg van het feit dat de Engelsen Canada vele jaren onder hun bewind hebben gehad. De Britse invloeden zijn hier tot op vandaag d dus ongelofelijk sterk aanwezig.

  3. Wat zou je er van denken om een wandeling te maken doorheen een eeuwenoud, magisch bos? Het is perfect mogelijk in het MacMillan Provincial Park. Dit is meteen ook één van de laatste regenwouden die er nog op Vancouver Island zijn terug te vinden. Kenmerkend voor dit bos is dat je er onder meer de gigantische Douglas-sparren in terug kan vinden. Het merendeel van de bomen die je hier aantreft zijn zomaar even 800 jaar oud en hebben dus verschillende generaties meegemaakt. Ronduit indrukwekkend!

Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, Vancouver Island bezoeken is iets wat je absoluut niet over het hoofd mag zien tijdens een vakantie in het prachtige Canada!