Canada Reizen

Het boeken van één van de verschillende Canada reizen die er worden aangeboden zal er voor zorgen dat je kennis gaat maken met een ongelofelijk mooi land. Of je er nu voor kiest om een korte stedentrip te boeken naar Vancouver of je de voorkeur geeft aan het boeken van een lange(re) rondreis doorheen het prachtige Canada, in beide gevallen zal je ongetwijfeld een fantastische reis beleven. Wil jij graag meer ontdekken over de verschillende reizen naar Canada die geboekt kunnen worden? Verdiep je dan zeker even in de onderstaande informatie!

Welke Canada reizen kan je boeken?

Zou je graag op reis willen gaan naar het prachtige Canada? Dan kan je daarvoor een keuze maken tussen verschillende soorten reizen. We maken wat dit betreft een onderscheid tussen de volgende mogelijkheden:

  1. Een stedentrip naar bijvoorbeeld Vancouver;
  2. Een rondreis boeken doorheen West- en / of Oost-Canada;
  3. Het boeken van een reis naar een specifieke regio in Canada;

De populairste steden in Canada voor het ondernemen van een stedentrip zijn met absolute zekerheid Vancouver evenals Calagary en Toronto. Uiteraard is het ook altijd mogelijk om tijdens een langere vakantie tussen deze verschillende steden te vliegen. Op deze manier kan je binnen één enkele vakantie zonder probleem kennismaken met meerdere prachtige steden in het imponerende Canada.

Een individuele rondreis ondernemen in Canada

Indien je graag een rondreis wenst te ondernemen in Canada zal je kunnen vaststellen dat je op dat vlak een keuze kan maken tussen twee verschillende mogelijkheden. De eerste optie waarover je beschikt is een individuele rondreis. In dit geval reis je alleen of samen met je partner of vrienden doorheen het prachtige Canada. Je kan deze reis zelf hebben uitgestippeld of je kan er voor hebben gekozen om dit te laten doen door een gespecialiseerde reisorganisatie. De keuze die je op dit vlak maakt is natuurlijk helemaal aan jou.

Een groepsreis ondernemen in Canada

Een andere optie waar je uiteraard ook over beschikt is het ondernemen van een één van de reizen door Canada voor groepen. Je zal in dit geval kunnen vaststellen dat je niet alleen, maar wel met een fijne groep de mooiste landschappen van Canada gaat ontdekken. Ook hier zijn zeker en vast een aantal interessante voordelen aan verbonden. Het groepsgevoel is natuurlijk alvast mooi meegenomen, maar daarnaast is het ook nog eens zo dat alles doorgaans op voorhand reeds voor je is geregeld. Dit zorgt er voor dat je, je verder nergens geen zorgen meer om hoeft te maken. Zo kan je pas echt ten volle genieten van jouw reis doorheen Canada.

Welke reisdocumenten heb je nodig voor jouw Canada reis?

Ga je op reis naar Canada? Dan dien je er rekening mee te houden dat je in het bezit dient te zijn van verschillende reisdocumenten. Een geldig paspoort is bijvoorbeeld altijd vereist. Voor verblijven voor minder dan 6 maanden is er geen visum vereist. Je dient er wel steeds rekening mee te houden dat toeristen die met het vliegtuig naar Canada reizen verplicht over een eTA dienen te beschikken. Het gaat hierbij om een elektronische reistoestemming. Dit geldt overigens ook voor toeristen die een doorreis maken door Canada. Hou hier dus absoluut rekening mee. De aanvraag kan in de praktijk zeer eenvoudig gebeuren via de website van de Canadese overheid. Je moet er wel rekening mee houden dat je de kosten voor de eTA uitsluitend kan voldoen met een creditcard.

Tips voor reizen naar Canada

Ga je op reis naar Canada? Dan zijn er verschillende zaken waar je als reiziger rekening mee zal moeten houden. Wij hebben de belangrijkste aandachtspunten voor je uitgezocht en stellen ze hieronder aan je voor!

  1. Je dient er rekening mee te houden dat je voor het afreizen een eTA dient aan te vragen. Dit geldt zowel voor Belgen als voor Nederlanders die op reis willen naar Canada. Let op, zonder dat je deze reistoestemming hebt verkregen zal je de toegang tot het land worden geweigerd. Vergeet dit dus zeker niet!
  2. Hou er rekening mee dat in bepaalde delen van Canada het klimaat behoorlijk grillig kan zijn. In het bijzonder tijdens de wintermaanden tref je in het oosten en centrale gedeelte van Canada ook vaak diepvrieskou aan. Wanneer je tijdens deze periode naar Canada op reis wil gaan zal je, je hier dus op moeten voorbereiden.
  3. Wanneer je zelf een individuele reis doorheen Canada gaat maken is het belangrijk om de tijd die je nodig hebt voor het afleggen van een bepaalde afstand iets ruimer te nemen dan je in Nederland zou doen. Dat je een afstand van 100 kilometer moet overbruggen betekent in Canada namelijk niet dat je daarvoor aan één uur voldoende zal hebben, in tegendeel.

Tot slot nog een laatste tip die we iedereen kunnen aanraden die een reis naar Canada gaat boeken en dat is ‘genieten’. Dit is echt één van de mooiste landen die je waarschijnlijk ooit gaat doorkruisen. Geniet dus van elk moment!