Activiteiten & Tours

Vancouver is een prachtige bestemming om een vakantie naar te ondernemen. Niet alleen in, maar ook buiten de stad kan je dan ook deelnemen aan heel wat activiteiten. Bovendien is het natuurlijk eveneens mogelijk om één van de verschillende tours te boeken die er worden aangeboden. In ieder geval, stel jij je ook de vraag wat te doen in Vancouver en zou je dan ook graag een overzicht willen hebben van alle activiteiten en tours? Dan zal het onderstaande aanbod met informatie precies datgene zijn waar jij naar op zoek bent!

Wat te doen in Vancouver?

De Canadese stad Vancouver heeft zich door de jaren heen sterk geprofileerd als zijnde een stad boordevol met toeristische troeven. Deze troeven merk je ook niet alleen maar op in de stad zelf, maar ook daarbuiten. In de omgeving van Vancouver kan je dan ook prachtige wandelingen maken en natuurlijk zijn er ook heel wat tours mogelijk. Deze tours spelen zich overigens lang niet altijd af op het land, in tegendeel. 

Eén van de tours die je bijvoorbeeld in Vancouver kan boeken bij GetYourGuide is de ‘Vancouver: Panoramische tour per watervliegtuig’. Deze tour duurt zo’n 20 minuten en geeft je uiteraard een prachtig beeld van niet alleen de stad Vancouver, maar ook van haar omgeving. Het is absoluut zeer bijzonder om deze regio vanuit de lucht te kunnen aanschouwen. 

Een privé- of een groepsexcursie ondernemen 

Uiteraard is het niet alleen maar mogelijk om een tour met een watervliegtuig te maken. Vancouver biedt haar bezoekers dan ook in de praktijk een groot aantal interessante mogelijkheden aan. Dit niet alleen voor privé-, maar ook voor groepsexcursies. Enkele andere mogelijkheden waarover je beschikt zijn dan ook de volgende: 

  • Een privétour met een local doorheen Vancouver;
  • Een zelfgeleide tour doorheen het Capilano Suspension Bridge Park;
  • De Gastown Walking Food Tour van 2,5 uur doorheen Vancouver;
  • De Indian Arm Halve dag lunchcruise vanuit Vancouver;

Ondanks het feit dat er verspreid over Vancouver zelf reeds deel kan worden genomen aan heel wat interessante excursies en activiteiten moet het gezegd dat er ook in de omgeving ongelofelijk veel te beleven valt. Of je nu graag een walvisexcursie onderneemt of iets anders, je zal altijd kunnen vaststellen dat het aanbod aan activiteiten in Vancouver zeer uitgebreid is. 

Welke activiteiten in Vancouver ondernemen?

De hierboven terug te vinden informatie heeft je reeds een goed beeld gegeven van enkele uitstekende activiteiten en tours waar je aan deel kan nemen. Er is echter meer. Heel wat mensen reizen bijvoorbeeld ook naar Vancouver met een eerder beperkt budget. Wanneer dat ook geldt voor jou kan je de stad ook met de fiets leren kennen. Fietsen in Vancouver is niet alleen goed voor de gezondheid, daarnaast kan je overal halt houden waar je maar wil. Bovendien staan de fietspaden in Vancouver er om bekend niet alleen breed en veilig te zijn, daarnaast voeren ze je ook nog eens mee langs alle hoogtepunten die je verspreid over de stad kan aantreffen. 

Wil je graag nog een leuke tip krijgen om te doen in de stad Vancouver zelf? In dat geval kan het (zeker met kinderen) ook een aanrader zijn om een bezoek te brengen aan de Vancouver Aquarium. Deze bevindt zich bovendien ook nog eens in het prachtige stadspark ‘Stanley Park’. De ligging van deze bezienswaardigheid zorgt er voor dat je eigenlijk twee bezienswaardige plaatsen in één kan ontdekken.

Je treft in dit grootse aquarium niet alleen witte dolfijnen aan, maar bovendien ook orka’s, haaien, walrussen en zeehonden. Absoluut een aanrader om een bezoekje aan te brengen. Elke dag opnieuw worden er hier bovendien ook verschillende shows opgevoerd. Ook deze zijn het bijwonen met absolute zekerheid meer dan waard.