Fietsen in Vancouver

Er bestaan heel wat verschillende manieren om kennis te maken met de mooiste bezienswaardigheden en plaatsen die Vancouver voor jou in petto heeft. Eén van de meest geliefkoosde mogelijkheden om de stad te ontdekken bij heel wat reizigers is gebruikmaken van de fiets. Fietsen in Vancouver is dan ook ongelofelijk aangenaam. Dit niet in het minst omwille van het feit dat de fietspaden lekker breed zijn en bovendien ook groen zijn gemarkeerd. Onder andere door de aanwezigheid van deze prachtige fietspaden werd Vancouver reeds meermaals uitgeroepen tot één van de meest aangename steden om in te wonen ter wereld.

Een leuke fietstocht doorheen Vancouver maken

Niet alleen de breed aangelegde en duidelijk gemarkeerde fietspaden zijn een goede reden voor veel mensen om deze stad met de fiets te gaan verkennen. Wat bovendien dan ook te denken van de fantastische locaties die er allemaal door de fietspaden worden aangedaan. Deze fietspaden voeren je in de praktijk dan ook mee langs enkele van de beste bezienswaardigheden die deze stad rijk is. Een absolute aanrader is bijvoorbeeld de geheel verkeersvrije Seawall. Deze slingert langs de oceaan tussen de jachthaven en de prachtige stranden door. Absoluut een aanrader om op z’n minst deze route even met de fiets af te leggen.

Bovenstaande is ook niet alles. In heel wat steden in de wereld is het zo dat het ronduit gevaarlijk is om met de fiets te rijden. Dat geldt niet voor Vancouver. De inwoners van de stad staan er dan ook om bekend over een uitermate fietsvriendelijke mentaliteit te beschikken. Dit gecombineerd met het heerlijke klimaat dat je in Vancouver tijdens de zomer zal aantreffen zorgt er voor dat een fietstocht door Vancouver maken altijd een aanrader is.

Een individuele of een begeleide fietstocht door Vancouver maken

De populariteit van fietsen in Vancouver heeft er voor gezorgd dat er op heel wat verschillende plaatsen mogelijkheden zijn verschenen om een fiets te huren. Eén van de bekendste plaatsen om dit bij te doen is Cycle City Tours. In tegenstelling tot wat de naam laat vermoeden kan je hier niet alleen maar begeleide tours boeken. Je kan er dan ook even goed voor kiezen om hier een leuke fiets te huren om mee rond te toeren. Niet alleen staan de fietsen er hier om bekend zeer kwalitatief en comfortabel te zijn, bovendien worden ze ook nog eens verhuur tegen een scherpe prijs.

Wat is de leukste fietstour in Vancouver?

Ga je gewoon een fiets huren in Vancouver en trek je er vervolgens gewoon lekker op jezelf op uit? In dat geval kan je natuurlijk gaan en staan waar je wil. Toch kan het eveneens in deze situatie de moeite waard zijn om even goed te kijken naar het aanbod met verschillende fietstours die worden aangeboden in deze Canadese stad. Het is immers niet omdat je geen begeleide tour boekt dat je daarom niet min of meer dezelfde route kan volgen.

Misschien wel de bekendste en populairste fietstour van heel Vancouver is deze die begint bij Stanley Park. Van hieruit zal je wellicht de verkeersvrije Sea Wall willen nemen richting de mooie stranden van de English Bach. Niet zelden is het ook de moeite waard om een korte overtocht met de ferry te overwegen om vervolgens met de fiets Granville Island te bezoeken. In het centrum van Vancouver zelf kan je ook kennismaken met de verschillende wijken. Het gaat hierbij dan niet alleen om Gastown, maar natuurlijk ook om China Town. Let op, Vancouver is en vrije grote stad. Een fietstour in Vancouver kan dan ook al snel langer uitvallen dan je zou verwachten.