Vancouver Aquarium

Het Vancouver Aquarium is ongetwijfeld één van de bekendste bezienswaardigheden van Vancouver. Nagenoeg iedereen die een bezoek brengt aan deze stad gaat ze dan ook ontdekken. Dat hoeft niet te verbazen. Het Vancouver Aquarium is namelijk één van ’s werelds beste aquaria. Het is dan ook in de praktijk veruit de beste manier om te ontdekken hoeveel verschillende soorten dieren er allemaal leven langs de kust van Canada. Bovendien kan je tijdens een bezoek aan dit aquarium ook heel wat interessants te weten komen over de zalmen die jaarlijks door de rivieren trekken. Tot slot is het zo dat het aquarium ook nog eens een belangrijke rol speelt voor wat het natuurbehoud van Canada betreft.

Waar is het Vancouver Aquarium gelegen?

Het Vancouver Aquarium vinden we terug in het hart van de stad. Tijdens een bezoek aan deze plaats kan je bovendien in één klap niet één, maar wel twee bezienswaardigheden ontdekken. Dit aquarium staat er namelijk in de praktijk ook om bekend gelegen te zijn in het bekende Stanley Park. Dit park biedt je een zeer uitnodigende en bovendien ook ontspannende omgeving aan om in te vertoeven. Helemaal fantastisch is het dan ook om eerst even een fijne wandeling te maken doorheen het park om daarna een bezoek te brengen aan het aquarium.

Lopen tussen ruim 70.000 verschillende vissen

Het Vancouver Aquarium bevat in totaal maar liefst 70.000 vissen. De enorme glazen wanden waar deze aquarium uit bestaat geven je een prachtig zicht op de verschillende vissen die hier rondzwemmen. De vele vreemde vissen evenals de andere zeedieren die hier zijn terug te vinden blijven je verbazen. Een bezoek aan dit aquarium is ook niet alleen maar fijn voor volwassenen. Ook kinderen kijken hier meermaals hun ogen uit. Ben je dus met andere woorden van plan om met het hele gezin een vakantie naar Vancouver te ondernemen? Dan is dit zeker en vast een bezienswaardigheid die je niet mag missen!

Meer dan één miljoen bezoekers per jaar

Dat het Vancouver Aquarium jaarlijks kan rekenen op heel wat interesse blijkt niet in het minst uit de bezoekersaantallen die ze ontvangt. Elk jaar opnieuw brengen dan ook gemiddeld zomaar even een miljoen mensen een bezoek aan het aquarium. Ze komen hier niet  alleen om de vissen te zien zwemmen tijdens een wandeling doorheen het aquarium, maar ook om er één van de verschillende prachtige shows bij te wonen.

In het bijzonder de shows die worden opgevoerd met de rifhaaien evenals de dolfijnen zijn erg populair. Daarnaast is het ook nog eens zo dat er trainingsprogramma’s worden gehouden met onder meer dolfijnen en zeeschildpadden evenals met zeeleeuwen en otters. Het mag hoe dan ook duidelijk zijn, tijdens een bezoek aan dit indrukwekkende aquarium hoef je, je werkelijk geen een moment te vervelen, in tegendeel!

Boek je tickets voor het Vancouver Aquarium online!

Tot slot nog een interessante tip voor iedereen die er aan denkt om een bezoek te brengen aan het Vancouver Aquarium. Je moet er namelijk rekening mee houden dat dit één van de populairste bezienswaardigheden is van Vancouver. Dit betekent dat er zich vaak lange wachtrijen kunnen vormen. Het op voorhand boeken van jouw ticket online kan dan ook absoluut het overwegen waard zijn!