Weer

Vancouver bevindt zich in het zuidwesten van het land Canada. Ze beschikt over een gematigd zeeklimaat dat zich kenmerkt door milde winters evenals relatief koude zomers. Het klimaat is op verschillende gebieden vrij goed te vergelijken met deze van Nederland. Dit ondanks het feit dat Vancouver wel nog een beetje natter is dan Nederland. Daarnaast geldt voor het zeewater dat het tijdens de winter net wat warmer is en tijdens de zomer net wat koeler is in vergelijking met onze regio. Het feit dat er behoorlijk wat neerslagfronten naar Vancouver worden gestuurd zorgt er wel voor dat je tijdens je vakantie maar beter het actuele weer in Vancouver in het oog kan houden.

Wat is het klimaat van Vancouver?

Zoals reeds aangegeven kenmerkt Vancouver zich door een gematigd zeeklimaat. Hierdoor zijn de winters, zeker naar Canadese begrippen, relatief mild terwijl de zomers over een vrij koel karakter beschikken. Vancouver krijgt in het bijzonder te maken met de aanvoer van lucht over de Grote Oceaan. Deze aanvoer zorgt er voor dat er behoorlijk wat neerslagfronten richting de Canadese stad worden gestuurd. In het bijzonder tijdens de wintermaanden is Vancouver dan ook veelal behoorlijk grijs en zeer nat. Wanneer de temperaturen het toelaten kan je hier tijdens de donkerste maanden van het jaar ook sneeuw aantreffen.

Bovenstaande laat misschien niet meteen het beste vermoeden, maar toch valt het met het weer in Vancouver veel beter mee dan in andere steden of regio’s in Canada het geval is. De echte diepvrieskou zoals ze die wel kennen in centraal en oostelijk Canada zal je hier dan ook niet aantreffen. Bovendien is het aantal dagen met sneeuw per jaar beperkt tot gemiddeld 10 à 15. Dit zorgt er voor dat het dagelijks leven hier door toedoen van het klimaat maar weinig hinder ondervindt. In andere delen van het land is dat vaak een compleet ander verhaal.

Het weer in Vancouver

Ondanks het feit dat het weer in Vancouver dus niet echt grillig is zal je toch rekening moeten houden met de neerslagfronten die vaak op de stad worden afgestuurd. Hiervoor geldt namelijk dat ze je plannen behoorlijk (en letterlijk) in het water kunnen doen vallen. Ondanks het feit dat er in Vancouver vrij veel regen valt op jaarbasis kan het toch nog een stuk slechter. In Vancouver zelf dien je dan ook rekening te houden met gemiddeld zo’n 1200 à 1300 millimeter op jaarbasis. Enkele honderden kilometers naar het noorden of naar het zuiden kom je al snel boven de 2000 millimeter uit.

Actueel weerbericht voor Vancouver

Het merendeel van de mensen die er voor kiezen om een reis naar Vancouver te ondernemen doen dit uiteraard niet omdat ze er continue in hun hotel of andere accommodatie willen blijven, in tegendeel. De planning van het merendeel van de mensen zit dan ook vaak goed vol. Wil jij er zeker van kunnen zijn dat het weer geen roet in het eten gaat gooien? In dat geval is het altijd de moeite waard om even het actuele weerbericht voor Vancouver grondig door te nemen. Dat actuele weerbericht kan je ontdekken door even hieronder te kijken!